IKLAN

Tuesday, 30 June 2015

Hari Lahir A'sha & Ummi 2015


Setiap tahun tanggal 30 Jun 2015 (Selasa) akan bertambahlah usia ummi dan A'shadieeyah. Alhamdulillah, tarikh lahir kami sama. Tahun nie, genap A'shadieeyah berusia 4 tahun.


 Kek yang dihadiahkan oleh abah untuk ummi dan A'shadieeyah.



 Kek dikongsi bersama dengan saudara-mara di rumah mak tok. Selamat hari lahir buat anakku A'shadieeyah. Semoga menjadi anak yang solehah, mendengar kata dan baik perilakunya serta penyejuk hati.





Wednesday, 17 June 2015

Bertemu di Kedai... ToM Yam




Bertarikh 17 Jun 2015 (Rabu), berjumpa dengan adik yang sedang berkursus di sini. Tak boleh nak gi jalan-jalan sama sebab siangnya dia ada kursus. Jadi jumpa laa malamnya, kita makan-makan yer hihiii


Bertemu adik yang berkursus di Kuala Lumpur.

Kedai 'Ku Faridah Tomyam' di Ampang menjadi pilihan kami malam nie dan tempat bertemu adik saya yang berkursus di Kuala Lumpur.

A'shadieeyah disebalik air yang dipesan.

Mee Tom yam, menu yang adik saya pesan.

Nasi goreng

Kuew tiew goreng yang sentiasa menjadi pilihan Ahmadenjad.

A'shadieeyah yang suka sangat kentang goreng dicicah dengan sos dan mayonis. Gambar sebelah kanan tu makanan yang suami pesan.






Friday, 12 June 2015

RaSa UtaRa


12 Jun 2015 ( Jumaat )
Restoran Rasa Utara, Times Square

Hari nie kami menjamu selera di sini setelah check out dari tempat penginapan di sini. Pertama kali makan di sini, suasana memang menarik apabila kaki melangkah ke sini. Jom cuci mata tengok gambar yer : )

Macam-macam menu disediakan di sini, pilih jer mana suka yer.

Adik Ashadieeyah yang manja gituu: )

Gambar pemimpin pujaan hatiku Tun Dr Mahathir Mohamad menghiasa dinding restoran.

Sedapnya air niee : )


Set nasi pilihan saya berlaukkan ayam masak lomak cili api.

Ikan tenggiri masak lemak cili api.

Ayam masak lemak cili api.

Terung berlada : )

Gaya mesti lebih nie haha, bukan main lagi dia yer : )

Hari nie kami dah check out dari tempat penginapan di Berjaya Time Square. Paginya sempat laa membeli-belah di sini setelah beberapa hari tinggal di sini tapi dok dalam bilik sebab badan masih lemah kerana baru baik dari demam. 






Thursday, 11 June 2015

Nasi Ayam ~ Jurassic World


11 Jun 2015 (Khamis)

Chicken Rice Shop 




Mee Kari yang dipesan oleh suami nie memang sedap dan banyak. Harga pun berpatutan : )








Ahmadenijad makan 'Nyonya Pai Tee'.





















Selepas menjamu selera, kami pun menonton cerita 'Jurassic World'. Ahmadenijad memang minat sangat laa cerita-cerita dinasour nie.







Aksi Ahmadenijad dan A'shadieeyah dalam panggung wayang.
















Wednesday, 10 June 2015

Tulip : )

Malam nie (10 Jun 2015 ~ Rabu), kami tak kemana-mana pun. Hanya di bilik penginapan di Berjaya Times Square sahaja. Kami hanya turun ke bawah di tempat membeli-belah untuk jalan-jalan cari makanan dan sambil-sambil mencuci mata melihat barang-barang yang dijual di sini. Malam nie, kami memilih Restoran Station Kopitam untuk hidangan malam kami. 

Nasi goreng daging yang dipesan oleh suami. Sedap juga menu nie.

Nasi goreng kampong yang menarik dan sedap.

Tengok jer dah tahu menu apa dan siapa punya. Anak dara saya laa si A'shadieeyah : )

Kopi ais yang sedap : )


A'shadieeyah bergambar dengan tulip  serta aksinya yang teruja melihat tulip hahaahaa...
Bukan bunga tulip sebenar hanya gambar jer hihiiii ok laa kan dapat jugak bergambar dengan tulip yang besar daripada A'shadieeyah : )


Tengok aksi A'shadieeyah yang terlebih aktif pulak, abangnya Ahmadenijad pula monyok jer muka dan macam tak bermaya sebab mengantuk.


Aksi Ahmadenijad dan A'shadieeyah dihadapan model tak tau namanyer. Selesai bergambar dan jalan-jalan untuk senaman malam nie selepas makan, kami sekeluarga pun balik ke bilik untuk berehat pulak yer : )








Makanan KOREA ... Ke Korea Kita

Hari kedua menginap di Berjaya Times Square (10 Jun 2015 ~ Rabu), kami menjamu selera di Dubu-Dubu untuk makan tengah hari. Sebuah restoran yang menghidangkan makanan Korea. Teringin sangat nak makan makanan Korea, walaupun belum pernah pergi ke Korea hihiii.

Inilah set yang dipilih untuk menu hari nie yer : )
Berbaloi laa dengan harga dan menu yang kami makan, memang penuh meja hihii


Antara menu-menu yang boleh dipilih oleh pelanggan.



Nasi yang ditabur dengan bijan, dan semangkuk sup. Sedap nasi nie, lembut jer butir nasinya : )



Ahmadenijad yang melihat lauk-pauk yang dihidangkan. Air yang diminum oleh Ahmadenijad ialah 'Roasted Barley Tea', yang dihidangkan dengan set menu yang telah dipilih. Air nie tawar sikit, jadi kami campurkan sedikit dengan gula merah yang boleh minta dengan pekerja yang bertugas di restoran. Biasa laa, kami sekeluarga nie suka minum air yang manis heheeehee...



Ini pula Soondubu Jigae, mungkin ada pengunjung / pelanggan yang suka. Tapi saya kurang sikit laa, anak-anak pun kurang berminat dengan menu nie.



Ini manisan, tak pasti nama menu nie. Lembutnya isi yang putih tu macam kita makan Tau Fu Fa, dan kuah tu pula manis dan ada rasa macam kulit lemon. Memang sedap, tapi sayang kerana sikit sangat la pulak manisan nie hihii



Ini pula adalah 'Korean Honey Wings'. Ayam goreng yang bersalut madu nie rasanya manis. Anak-anak tak minat sangat sebab rasa manis madu tuu.



Menu nie pun sedap, 'Honey Garlic Bulgogi (Beef)'.
Sayur taugeh dan kimchi. Sayur memang kegemaran saya dan menu nie memang sedap : )



Pemandangan restoran yang diambil dari dalam lif.