IKLAN

Sunday, 29 November 2015

BaSiKaL BaHaRu


Hari nie (28 November 2015, Sabtu) kami sekeluarga ke Seremban. Saja jalan-jalan dan singgah di rumah abang suami. Lewat petang kami ke kedai basikal di sana. Kami berkenan basikal dari Jepun yang boleh dilipat. Mula-mula kami hanya pilih sebuah sahaja basikal yang berwarna merah. Tapi, sebab ada sebuah lagi basikal pun menarik perhatian saya dan suami, maka kami pun memilih dan membeli 2 buah basikal.

Sebuah basikal boleh dinaiki oleh tiga orang. Ada 3 tempat duduk. Satu dihadapan  penunggang dan satu di belakang penunggang. Warna basikal nie merah, memang menarik perhatian : )

Basikal berwarna merah terletak di dalam kereta.

Manakala sebuah lagi basikal, hanya boleh dinaiki oleh 2 orang iaitu seorang penunggang dan seorang lagi membonceng di belakang. Basikal ini ada bakul besar di depannya. 

Menariknya basikal nie boleh dilipat. Basikal sebegini yang menjadi idaman kami. Lama mencari jenis yang boleh dilipat, akhirnya berjumpa jua di Seremban. 




Antara gambar-gambar A'shadieeyah yang seronok kerana dapat duduk dekat basikal baharu ummi : )


Selepas membeli basikal, kami singgah dahulu di rumah abang suami. Selepas maghrib, kami mencuba untuk mengayuh basikal di sini. Sempat laa saya membawa anak untuk mencuba basikal baharu nie. Pusing-pusing di sekitar kawasan perumahan. Pusing-pusing pun tak jauh, setakat di dikawasan perumahan tu jer.

Bila pulang ker rumah sendiri, sayangnya basikal dok jer kat  luar rumah, lama tak bawa pun basikal nie jalan-jalan. Sentiasa sibuk dengan pelbagai hal dunia sehingga nak naik basikal pun tidak berkesempatan hihiii... Semoga ada masa dan ruang waktu terluang untuk menunggang basikal bersama anak-anak.





1 comment:

Dewi Aja said...

Hello! Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.
Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)