IKLAN

Monday, 20 December 2010

CH 2010

Percutian ke Cameron Highland kali ini, meriah la sikit kerana ramai yang pergi bersama keluarga kami. Perjalanan kami menggunakan jalan Persimpangan Pulai, Perak untuk ke Cameron Highlands. Kami bermalam di Apartment Villa Dahlia. Sebelum tiba ke tempat penginapan kami singgah di sebuah kedai untuk membeli sayur-sayuran sambil melihat kawasan sekitar tempat perhentian ini.


Melihat kawasan sekitar yang cantik dan terdapat pelbagai jenis produk makanan dan sayur-sayuran serta buah-buahan segar. Terdapat juga pelbagai jenis tanaman pokok bunga yang kembang mekar serta terdapat juga haiwan peliharaan.


Di penginapan kami di Villa Dahlia.


Pada 6 Disember 2010, malamnya kami ke pasar malam di Brinchang. Memandangkan sekarang musim cuti sekolah, setiap malam ada terdapat pasar malam di sini. Pelbagai barangan dijual serta yang paling menarik sayur-sayuran dan buah-buahan yang segar serta harga yang murah.


POsing-POsing...


Sayur campur untuk makan malam dan mee goreng untuk sarapan pagi.

Ahmadenijad seronok dengan permainan kuda... 'Kudaku lari gagah berani"...hehee lirik laguAhmadenijad di sebalik buah strawberry.

Pada 8 Dis, kami pun bergerak pulang. Sebelum tu kami pergi membeli-belah seketika. Tengok laaa Ahmadenijad, suka sangat naik kuda nie...errmmm duit-duit :)
No comments: