IKLAN

Thursday, 25 June 2009

Ahmadenijad Al-Harits Balik Sarawak

Flight kami pada 19 Jun 2009 iaitu hari Jumaat, penerbangan MH pada jam 8.45 pagi. Seawal jam 3.30 pagi dah bangun kerana Ahmadenijad menangis kerana pampersnya dah basah. Saya pun tak lena tidur kerana dah terjaga, lagipun memang dah bunyikan jam loceng pada jam 4 pagi. Ahmadenijad masih tidur selepas ditukarkan pampers, mengantuk sangat la tu. Jam 4.45 pagi kami bertolak menuju ke rumah mie di Nilai dan terus ke KLIA. Sesampai disana, kami terus check-in dan kemudian sarapan disana.

Tengok laaa Ahmadenijad nie, berdukung jer ngan ummi, tapi kalau dilepaskan dia akan berlari-lari kemana jua dia suka sampai laaa kita tak terkejar dia...

Bergambar dulu sebelum minum...di Kuala Lumpur International Airport (KLIA) 


Kesian Ahmadenijad...teringin kot sebab tengok jer ummi dia minum.


Suka sangat Ahmadenijad bila dilepaskan berjalan-jalan. Ahmadenijad yang berusia 11 bulan 9  hari ( 19 Jun 2009 )
Semasa di dalam flight, Ahmadenijad dah tertido sejak awal lagi. Oleh itu, tak laa susah sangat nak layan karenah si kecil nie. Lama juga Ahmadenijad tidur, dah nak dekat mendarat barulah dia bangun. Jadi ummi dan abah dapat makan dengan tenang tanpa gangguan dari si kecil nie.

Hari ini (Jumaat : 19 Jun 2009) kami pergi ke Kem Semenggo untuk mengambil kunci rumah saya dan diberikan rumah di Blok G3 tingkat 2. Apabila dah selesai mengenai urusan rumah untuk praktikum di Sekolah Kebangsaan Mejar Jeneral Dato Ibrahim, Kem Semengo, kami pun membersihkan rumah tersebut pada keesokkannya iaitu pada hari Sabtu. Pada hari Ahad, kami telah berpindah kesana dan membeli perkakas rumah di pasar batu 7.

Ahmadenijad dan rakan-rakan barunya.
Pada hari Isnin, Hospital Awam Kuching menelefon saya dan memaklumkan flight yang kami naiki pada hari Jumaat : 19 Jun 2009 telah dikenalpasti ada seorang yang telah disahkan penyakit H1N1. Pihak hospital memaklumkan bahawa, sekiranya ada tanda-tanda selsema, batuk-batuk sila datang ke hospital atau klinik-klinik berdekatan untuk membuat pemeriksaan selanjutnya. Alamak...terkejut jugak laa bila diberitahu perkara sedemikian, tapi bertawakal laa supaya kami sekeluarga dari penyakit tersebut dan sihat walafiat sejahtera atas kehendak-Nya.

Nampak gigi Ahmadenijad...1 di atas dan 1 di bawah

Ahmadenijad gembira sangat bila dapat bermain dan berlari-lari di kawasan kedai di 'India Street, Kuching'.

Garangnya muka Ahmadenijad nie...
Ahmadenijad dan abah akan berangkat semula ke KL pada hari Rabu : 24 Jun 2009. Flight Ahmadenijad dan abahnya sebelah petang jam 6.15 petang.

Ahmadenijad di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuching, Sarawak.

No comments: