IKLAN

Sunday, 11 October 2009

KaRniVeL GeRkO SuKaN, IPBL 2009

Beratur dan ambil kedatangan sambil tuu sempat lagi berposing-posing nie..hehee
Karnival Gerko Sukan diadakan pada hari Rabu bersamaan dengan 7 Oktober 2009 untuk teori sahaja. Pada hari tersebut, kami mendengar taklimat dan ceramah dari pensyarah-pensyarah dari Jabatan Pendidikan Jasmani dan Kesihatan. Manakala pada 11 Oktober 2009 (Ahad), kami mengadakan Praktikal untuk Karnival Gerko Sukan yang berlangsung dari pagi pada jam 8 pagi sehingga 6 petang.

Berkumpul di padang IGPM, Kampus Batu Lintang...mendengar taklimat daripada Puan Puspaleela Habibie Norlela Abdullah sebelum memeruskan permainaan untuk GERKO sukan pada pagi tersebut. Aktiviti senaman juga dilakukan pada pagi tersebut dan yang mengetuai senaman ialah beberapa orang pelajar dari Kumpulan PJ.

Ketika sibuk menyiapkan RPH untuk permainan BOLA JARING...

Untuk aktiviti pada hari Ahad, kami telah mengumpul wang sebanyak RM 4 seorang untuk pembelian hadiah dan minuman pada hari tersebut. Pada jam 8.00 pagi kami telah berkumpul di padang dan bersenam beramai-ramai. Selepas itu, kami diarahkan bergerak mengikut kumpulan Gerko masing-masing. Gerko saya ialah Bola Jaring, dan pagi ini ada seorang jurulatih yang berada di dalam kumpulan kami untuk menilai kami. Pagi ini acara dimulakan dengan membuat RPH (Rancangan Pengajaran Harian) untuk P&P (pengajaran & pembelajaran).n Saya membuat kemahiran " Hantaran Bawah Tangan" untuk RPH saya nanti. Ujian ini mengkehendaki setiap daripada kami membuat RPH dan mengajar berpandukan kepada RPH yang telah dirancang.

Guru yang membuat penilaian ke atas setiap RPH dan proses pengajaran & pembelajaran (P& P) yang dijalankan ke atas setiap individu. Setiap pelajar akan dinilai untuk 5 hingga 7 minit seorang. Rakan-rakan akan membantu pelajar yang akan dinilai dengan menjadi anak murid...hehee

Seronoknyer masa nie... : )

Inilah kumpulan untuk pasukan kami pada perlawanan petangnya ... MANTAPPP...

Saya yang berada di hujung sebelah kiri sekali, jadi 'C'...

Suka sangat gambar nie...sebab ader sesuatu yang unik antara kasut-kasut niee..cuba carik kelainan yang terdapat pada kasut-kasut inie...memang unik dan kreatif, terutamanya pada "TaLi KaSuTnYa"

Perlawanan bolang jaring pada petangnya memang menarik dan persaingan yang hebat antara setiap kumpulan. Walau bagaimanapun...memang seronok sangat bermain pada petang tersebut : )

Apasal lak peluk tiang nie...heheee

Bersama hadiah yang dimenangi untuk tempat ketiga...ok laa kan daripada tak dapat..heheee

No comments: