IKLAN

Monday, 7 November 2011

AiDiLaDHa * Nov * 2011

 Selamat menjamu selera...terbaikkkk


Tahun nie Raya Haji (Aidiladha) di Bangi. Ini merupakan hari raya Aidiladha yang pertama buat A'shadieeyah Hafthah dan kali ke 3 buat abangnya iaitu Ahmadenijad Al-Harits. Teringat di zaman kanak-kanak, seronok sangat bila raya sebab menziarahi rumah jiran-jiran dan akan dapat duit. Berbeza pula di sini, tak der budak-budak pun yang menziarahi rumah jiran-jiran untuk beraya dan dapatkan duit raya. 

Mungkin suasana sudah berbeza, keselamatan sudah tidak terjamin. Anak-anak kita sekarang perlu di kawal dengan penuh keprihatinan, khuatir akan kehilangan anak. Sememangnya inilah yang paling ditakuti oleh ibu bapa, sama seperti saya. Oleh itu, ibu bapa sentiasa bimbang untuk melepaskan anak-anak keluar tanpa pengawasan sesiapa. Namun, cara tetap meriah dengan acara korban yang dilakukan di surau berhampiran.

 Menu makan malam ...yummyyy

Malamnya kami sekeluarga, adik-beradik, ipar-duai, anak menantu, semuanya datang berkunjung ke rumah mak untuk menjamu selera. Menunya 'steamboat', errmmm memang best. Paling saya suka mee dan sayur-sayurannya.Seronok berkumpul beramai-ramai kerana dapat mengeratkan lagi talian persaudaraan.
 

 
Selesai makan, sambil-sambil tuuu bergambar jer laa. Gambar A'shadieeyah Hafthah (Usia 4 bulan 6 hari) pada 6 Nov 2011.No comments: