IKLAN

Sunday, 13 November 2011

KaRniVaL UsAhAwAn 2011


 Suasana di sekitar gerai kami iaitu gerai guru-guru tahun satu.

Karnival Usahawan di adakan di sekolah saya pada hari Sabtu pada 12 November 2011. Pagi tu, saya lambat sikit datang ke gerai kerana pergi mengambil kuih-muih yang ditempah untuk jualan. Antara kuih yang dijual di gerai kami ialah, pelbagai jenis kuih talam, kuih kosoi, goreng pisang, cucur bilis dan pelbagai jenis kerepek-kerepek, kekacang dan sebagainya. Pagi nie, sekali lagi saya tidak dapat pergi melihat Ahmadenijad ke 'Playscholl'nya. Abah Ahmadenijad yang bawa Ahmadenijad ke sana. Guru yang mengajar Ahmadenijad ialah Teacher Farra. Teacher Farra nie penyanyi yang membawakan lagu ' Bagaikan Puteri '. Ahmadenijad suka sangat ke kelas teacher Farra, tika ini usia Ahmadenijad ialah 3 tahun 4 bulan 2 hari.

Sekitar jam menghampiri 12 tengah hari, cuaca bertukar hujan yang lebat. Ahmadenijad pulak selesai menangkap ikan yang diperolehinya hanya seekor ikan sahaja. Akhirnya abah membawa Ahmadenijad pulang dan saya terus berkhidmat untuk gerai kami : ). Jam hampir 3 petang, baru saya dan beberapa orang teman pulang ke rumah. Selesai sudah tugas untuk Karnival Usahawan 2011.

Ahmadenijad yang berusia 3 tahun 4 bulan 2 hari ( 12 Nov 2011 ), berpakaian sekolah dia. Selepas habis kelas 'playschool' nya, dia dan abah ke sekolah ummi pulak. Ahmadenijad yang pergi menangkap ikan. Kesian dia, hanya mendapat seekor ikan sahaja.Gambar-gambar ceria kami di gerai serta gambar yang menunjukkan hari hujan dengan lebatnya turun pada jam hampir 12 tengah hari.


No comments: