IKLAN

Thursday, 31 May 2012

AhMaDeNiJaD NaiK Crazy BuS


Aksi A'shadieeyah Hafthah dan Ahmadenijad AL-Harits ketika di luar taman tema di tingkat 7 sementara menunggu abah membeli tiket di tingkat 5.



Kami ke Berjaya Times Square Theme Park untuk ke Taman Tema di sana pada 31 Mei 2012 ( Khamis). Membawa Ahmadenijad untuk bermain di sana.

Bayaran masuk pada cuti sekolah dan hari biasa berbeza. Pada cuti sekolah, harganya lebih mahal iaitu  RM37  bagi dewasa, manakala kanak-kanak berumur 3 tahun ke atas berharga RM 25 sahaja. Pembelian tiket di pintu masuk ke Theme Park ini dilakukan di tingkat lima.

Kami hanya bermain permainan untuk kanak-kanak  di tingkat 7 kerana menemani Ahmadenijad, lagi pun takut nak bermain roller coaster, menakutkan...heheheheee

Tiga keping gambar di atas ialah suasana di luar taman tema di tingkat 7. Di bahagian atas tempat kami bergambar nie pulak ada roller coaster yang bergerak. Dua keping gambar di bawah pula ialah suasana di Berjaya Times Square.


Suasana di luar taman tema di tingkat 7.



Bergambar seketika sementara menunggu abah membeli tiket di tingkat 5...dari tingkat 7 nie boleh laaa nampak abah yang sedang beratur bersama pengunjung-pengunjung yang lain...ramainyer. Di belakang Ahmadenijad tu ialah laluan roller coaster.


A'shadieeyah di bahagian 'Kidz Playground', seronok A'shadieeyah merangkak kat sini.


Ahmadenijad dan A'shadieeyah di bahagian 'Kidz Playground'...cukup menarik bahagian nie. Anak-anak seronok bermain di sini.


Kami beratur nak menaiki kereta, cukup menarik kawasan sekitarnya dihiasi dengan lingkaran buah labu manis yang besar.


Seronok tengok Ahmadenijad bermain nie...gembira jer dia. Dua kali kami naik nie, mula-mula Ahmadenijad naik permainan seperti di atas, kali kedua kami naik cawan yang boleh berpusing-pusing. Ahmadenijad kata "ummi janganlah pusing, Niejad pening", katanya.


Ummi dah Ahmadenijad naik 'Crazy Bus'...Bas yang berayun-ayun tergantung...hahaaa budak-budak suka laaa...


Ini kawasan penjualan cenderahati. Ahmadenijad naik semut gergasi. Nampak orang bergambar kat situ, kami pun aper lagi...bergambar jugak laaa.


Penat bermain, kami pun keluar dari taman tema dan menuju ke Restoran Nasi Ayam. Memang berbaloiiii...makanan kat sini sedap. Tengok laaa gaya Ahmadenijad menikmati mee nyer tuuu. Gambar di atas sekali, aksi A'shadieeyah di letakkan di atas meja sebelum makanan sampai. Tika ini usia A'shadieeyah Haftah ialah 11 bulan 1 hari (31 Mei 2012). Manakala Ahmadenijad  Al-Harits pula berusia 3 tahun 10 bulan 21 hari.


No comments: